دانلود نمونه قرارداد استارتاپی، شتابدهی،مشارکت و آشنایی با آن

دانلود نمونه قرارداد استارتاپی

قرارداد استارتاپی یک نوع قرارداد مشارکت یا شراکت کاری است. اکثر افراد فکر می‌کنند که استارتاپ به کسب و کارهایی گفته می‌شود که برای اولین بار که توسط یک فرد حقیقی یا حقوقی تشکیل شود، اما در واقعیت مفهوم startup به این کسب و کارها ختم نمی‌گردد. در این مطلب سعی می‌کنیم این مورد و موارد مربوط به آن را توضیح دهیم. زیرا وجود قراردادهای استارتاپی و زیرمجموعه‌های آن باعث می‌شود که میزان زیادی از ابهامات کاسته شود. پس با ما همراه باشید.

خرید فایل
تعداد فایل : 1
پرسش و پاسخ : 8
قیمت :
31,900 تومان
فایل و اسناد قابل دانلود

نمونه قرارداد مشارکت استارتاپی

قفل شده
توضیحات

بعد از خرید لینک دانلود برای شما قابل نمایش خواهد بود

قرارداد مشارکت استارتاپ را چه زمانی تنظیم کنیم؟

هنگامی که برای راه‌اندازی startup تصمیم قطعی گرفتید و مراحل اولیه راه‌اندازی آن را طی کردید، شروع به تحقیق برای مشاوره تنظیم قرارداد کنید و در همین موقع است که تنظیم قرارداد مشارکت استارتاپ لازم است.

نمونه قرارداد استارتاپ pdf

مشارکت در استارتاپ چه شرایطی دارد؟

قبل از شروع هر کاری بهتر است قوانین و شرایط آن به طور کامل آشنا باشید تا بهتر بتوانید آن را پیش ببرید و به نتیجه بهتری برسید. در مشارکت استارتاپ نیز ابتدا با شرایط و نکاتی که در نمونه قرارداد استارتاپ وجود دارد آشنا شوید تا دانش کافی برای وارد شدن  به این کار را داشته باشید.

در ادامه مهم‌ترین شرایطی که باید در نمونه قرارداد استارتاپ pdf وجود داشته باشد را ذکر می‌کنیم. برای موفقیت در شراکت بهتر است از یک قرارداد اصولی بهره ببرید.

بیشتر بدانیم : مشاوره استارتاپ‌ و ارائه خدمات تخصصی مشاوره استارت اپ

مهم ترین شرایطی که در قرارداد استارتاپ باید به آن توجه شود، چیست؟

  1. موضوع قرارداد و میزان سرمایه آن
    برای شروع هر شراکتی باید موضوع قرارداد آگاهی داشته باشید. باید بدانید سرمایه‌ای که به کار خود وارد می‌کنید چقدر است و هزینه‌های کار به چه صورت محاسبه می‌گردد. همچنین باید سرمایه غیرنقدی خود برای سهیم شدن در شرکت استارتاپی را استفاده کنید و نیروی کار خود را در اختیار فرد بگذارید.
     
  2. تعهدات و بندهای قرارداد
    این شرط باعث می‌شود که مسئولیت‌های طرفین در ضمن قرارداد تعیین شوند. همچنین قسمتی از قرارداد نیز باید به حقوق طرفین در قرارداد اختصاص داده شود و اینکه چه مواردی باید محرمانه بماند و از آن‌ها حفاظت شود نیز باید ذکر شوند. همچنین در قرارداد استارتاپ همیشه باید این موضوع باید درج شود که طرفین با رقبا هیچگونه مشارکتی ندارند و خود نیز اقدام به راه‌اندازی شرکت مشابه نخواهند کرد.
     
  3. مدت زمان قرارداد
    در تمامی قراردادها زمان یک امر مهم است، زیرا اگر زمان دقیق قرارداد استارتاپ مشخص نشود کار طبق برنامه و روال پیش نمی‌رود و همین باعث ایجاد مشکلات و اختلافات می‌شود. برای هر پروژه باید برنامه‌ای مشخص شود. برای مثال تا یک تاریخ معین باید چه مرحله از کار پیش رفته باشد و سود و ضرر طرفین هم مشخص شده باشد.
     
  4. شرایط فسخ قرارداد
    هر قرارداد ممکن است با به وجود آمدن برخی شرایط دیگر امکان ادامه دادن نداشته باشد، به همین دلیل باید در قرارداد این شرایط و موقعیت‌های ویژه بیان شوند. برای این مورد باید مبلغی هم به عنوان جریمه و خسارت در نظر گرفته شود که در صورت به وجود آمدن این مشکلات برای جبران ضرر پرداخته شود.

قرارداد استارتاپ و مشارکت

بیشتر بدانیم: طراحی و ساخت تخصصی سایت استارتاپی

چه مواردی در قرارداد مشارکت استارتاپ ذکر می شود؟

هنگام نوشتن قرارداد استارتاپ، باید نکات زیر در متن ذکر کنید:

  • عنوان
  • موضوع
  • سهم افراد در سرمایه‌گذاری
  • وظایف طرفین
  • مدت زمان
  • تعیین جریمه در صورت عدم پایبندی به تعهدات از سوی هر یک از طرفین
  • حل و فصل اختلافات
  • محرمانگی
  • تعداد صفحات و نسخ و ضمائم و پیوست‌ها
  • مشخصات طرفین
  • مبلغ سرمایه‌گذاری
  • سهم افراد در سود و زیان
  • حقوق طرفین
  • مکان اجرای
  • تضمین‌ها
  • اصلاح
  • خاتمه

بیشتر بدانیم : دلایل شکست استارت آپ ها

انواع قرارداد استارتاپی

  1. قرارداد محرمانگی یا NDA
    اولین رمز موفقیت هر startup، ایده اولیه و میزان کارایی و نو بودن آن است. قرارداد محرمانگی یا NDA یکی از معروف‌ترین انواع قراردادهای استارتاپی است که هدف آن محافظت از ایده کار است. اگر ایده استارتاپ شما بین چند نفر مشترک باشد باید تمامی آن‌ها، قرارداد محرمانگی را امضا کنند.
     
  2. قرارداد کوفاندر یا بنیانگذاران
    این قرارداد استارتاپی بین موسسان یا بنیانگذاران یک startup تنظیم می‌شود و در آن موارد متعددی ثبت می‌شود. در این قرارداد تمام افراد شریک در کسب و کار مشخص می‌شوند و برای هر کدام هم نقشی در نظر گرفته می‌شود. در قرارداد کوفاندر تمامی وظایف و مسئولیت‌های افراد در زمان تنظیم قرارداد و در آینده مشخص شده و برای هر کدام تعهداتی نیز در نظر گرفته می‌گردد.
     
  3. قرارداد سرمایه گذاری در استارتاپ
    این قرارداد استارتاپی بین سرمایه‌گذار پروژه و بنیانگذار آن منعقد شده و تمامی الزامات یک همکاری دوجانبه را مشخص می‌کند. به همین دلیل در هنگام عقد این قرارداد باید تمامی مشخصات طرفین توسط یکدیگر بررسی شود و از هویت حقیقی و حقوقی یکدیگر مطلع شوند.
     
  4. قرارداد sha یا توافق سهامداران
    قرارداد sha یک قرارداد استارتاپی است که بین سهامداران شرکت یا کسب و کار مربوطه امضا می‌گردد. این قرارداد تمام سهامداران را ملزم می‌کند تا روابط بین سهامداران را رعایت کنند و به قواینن آن پایبند باشند. این قرارداد بیشتر در شرکت‌هایی کاربرد دارد که چندین سهم دارند و باید نحوه مدیریت کارها بین آن‌ها مشخص شود.
     
  5. قراداد وستینگ
    قرارداد وستینگ یا همان واگذاری سهام مبتنی بر زمان نیز یکی از انواع قراردادهای استارتاپی است  که بین سرمایه‌گذاران startup تنظیم می‌گردد که هر فرد بر اساس شرایط مشخصی مانند زمان سرمایه‌گذاری می‌تواند سهام خود را دریافت کند. این قرارداد افراد سرمایه‌گذار را متعهد می‌کند که درصد سهم آن‌ها در رهن شرکت قرار می‌گیرد، بنابراین سرمایه‌گذاران می‌توانند تا پیش از زمان تعیین شده سهم خود را بفروشند.
     
  6. قرارداد Esop یا سهام تشویقی
    این قرارداد استارتاپی بیان می‌کند که در شرایطی که اوضاع اقتصادی کسب و کار خوب نباشد و نتواند به کارمندان و اعضای شاخص خود پاداش بدهد، که بر اساس این قرارداد که بین سرمایه گذاران و کارمندان تنظیم شده است سهام شرکت به نام کارمندان نوشته شود. زیرا استارتاپ‌ها باید به تک اعضای خود اهمیت دهند و یک جنبه تشویقی دارد که کارمندان را به کسب و کار وفادار می‌کند.
     
  7. قرارداد شتاب دهی یا شتاب دهنده
    یکی دیگر از انواع قراردادهای استارتاپ، قرارداد شتاب‌دهنده است که بین ایده‌پرداز و شرکت‌های شتاب‌دهنده یا بین کارمند و کارفرما منعقد می‌گردد.
     
  8. قرارداد عدم رقابت
    تمام کارکنان بخش مختلف یک startup از جمله متخصصان بخش‌های حیاتی آن، در طول دوره کاری خود تجربه‌هایی را به دست می‌آورند که بخشی از آن با فرا گرفتن اطلاعات حیاتی شرکت یا کسب و کار میسر شده است. حال اگر بخشی از این اطلاعات به واسطه خروج  کارکنان در اختیار رقبا قرار بگیرد تکلیف چیست؟ به همین دلیل قرارداد استارتاپی عدم رقابت تنظیم می‌شود تا کارفرما بتواند از فعالیت کارمند خود در شرکت‌های مشابه یا رقیب جلوگیری نماید.
     
  9. سند حاکمیت شرکتی
    در بسیاری از شرکت‌ها گروهی که کارهای شرکت را انجام می‌دهند با گروه سرمایه‌گذاران شرکت متفاوت است و عملکرد این دو ممکن است باعث اختلافاتی در شرکت شود. به همین دلیل برای جلوگیری از اختلافات، سندی با عنوان سند حاکمیت تنظیم می‌گردد که رابطه بین سهامداران، مدیریت شرکت و اعضای هیئت مدیره در آن تعریف می‌شود.

انواع قرارداد استارتاپی

اگر مدیریت یک کسب و کار را بر عهده دارید و یا می‌خواهید یک startup را راه‌اندازی کنید تا بتوانید ایده‌های خود را در آن اجرا کنید، جاب تیم این امکان را فراهم کرده تا با انواع قرارداد استارتاپی آشنایی پیدا کنید. همچنین می‌توانید از خدمات جاب تیم در حوزه استارتاپ نیز استفاده کنید.