آموزش گوگل تگ منیجر (GTM)

آموزش گوگل تگ منیجر (GTM)
سرفصل های تخصصی دوره

آموزش گوگل تگ منیجر (GTM) کمک می کند معیارهایی مانند ترافیک، رویدادها یا تبدیل‌ها را به درستی اندازه گیری و برای مارکتینگ بیزینس خود به صورت کاربردی برنامه ریزی کنید در دنیای دیجیتال مارکتیگ امروز اولین تعریفی که پا به میدان گذاشته، استفاده از ابزارهای آنلاین و دیجیتال در راستای تحقق اهداف بازاریابی و فروش است و هنگامی که یک وب سایت ساخته میشود حالا میتواند وب سایت خصوصی، وب سایت خبری یا فروشگاه اینترنتی باشد، برای بهبود ارتباط با کاربران، تحلیل و ارزیابی سایت، بررسی علت عدم خرید از سایت و بررسی میزان ارتباط کاربران با وب سایت و ... به یک ابزار برای اینکه بتوانیم رفتار کاربر را به طور دقیقی بررسی کنیم نیاز داریم، به همین دلیل جاب تیم به بررسی و جستجوی ابزاری پرداخت که به کمک آن بتوانید به راحتی به اضافه کردن ویژگی ردیابی شی در تصاویر ویدیویی در یک وب سایت، بررسی توابع یک فرم تازه ساخته شده بپردازید. این ابزار چیزی نیست جز گوگل تگ منیجر که در دوسال اخیر مقالات زیادی در رابطه با آن وارد بازار شد و ذهن بسیاری از کاربران را درگیر خود کرده است. علاوه بر آن کمک شایانی را به بسیاری از کابران ارائه داده است.

 
استاد دوره
زهرا شریفی
مدرس : زهرا شریفی

مدیر دیجیتال مارکتینگ

با دیجیتال مارکتینگ زندگی میکنم و نفس میکشم! :)

مشاهده تمام مطالب مدرس

ثبت نام دوره
تعداد جلسات : 0
نوع دوره : آنلاین
قیمت :
330,000 تومان
مالیات : بله

گوگل تگ منیجر چیست (GTM)

گوگل تگ منیجر چیست (GTM)

در بازاریابی دیجیتال، ضروری است که بتوانید نتایج اقدامات خود را از طریق معیارهایی مانند ترافیک، رویدادها یا تبدیل‌ها اندازه گیری کنید.

برای اندازه‌گیری آنچه در وب‌سایت شما در سطح فنی اتفاق می‌افتد، باید یک سری تگ یا کد را نصب کنید. در گذشته، این فرآیند می‌توانست بسیار پیچیده باشد و به کمک فنی تخصصی نیاز داشته باشد. اما امروزه به لطف گوگل تگ منیجر، مدیریت تگ‌ها در وب سایت شما اکنون آسان‌تر از همیشه شده است.

گوگل تگ منیجر یک ابزاری رایگان و سیستم مدیریت تگ (TMS) است که به شما امکان می‌دهد کدهای ردیابی، تجزیه و تحلیل وب و اندازه گیری را به هر وب سایت یا برنامه‌ای اضافه کنید. به گونه‌ای طراحی شده است که استفاده از آن ساده باشد و به مهارت‌های برنامه نویسی تخصصی نیاز ندارد؛ بنابراین بازاریابان می‌توانند به راحتی راه حل‌های اندازه گیری مورد نیاز خود را به سایت خود پیوند دهند.

با کمک گوگل تک می‌توانید کدهای اندازه‌گیری و قطعات کد مرتبط را به‌سرعت و به آسانی به‌روزرسانی کنید که در مجموع به عنوان تگ در وب‌سایت یا برنامه تلفن همراه خود شناخته می‌شوند. هنگامی که بخش کوچکی از کد Tag Manager به پروژه شما اضافه شد، می‌توانید با خیال راحت و به راحتی تنظیمات تگ‌های اندازه گیری و تجزیه و تحلیل را از یک رابط کاربری مبتنی بر وب اجرا کنید.

ویژگی های اصلی گوگل تگ منیجر

در ادامه مبحث آموزش گوگل تگ منیجر به ویزگی‌های این ابزار می‌پردازیم.

Google Tag Manager دارای ویژگی‌هایی است که مدیریت تگ را آسان‌تر می‌کند. در اینجا چند مورد از به خصوص مفید آورده شده است.

  • فناوری تگ یا برچسب‌گذاری آن به شما کنترل کامل بر نحوه تعریف و راه اندازی برچسب‌ها در سایت شما می‌دهد. از صفحات موبایل و برنامه‌های شتاب دهنده موبایل (AMP چیست) پشتیبانی می‌کند و شامل ویژگی‌هایی مانند بارگیری تگ ناهمزمان و توقف تگ، حذف و توالی یابی است.
  • این ابزار شامل چندین راه حل برای بهبود قابلیت استفاده برای بازاریابان است، نه فقط تیم‌های فناوری اطلاعات. ادارای یک رابط وب ساده، یک حالت پیش نمایش، جستجوی فوری و تکمیل خودکار، تاریخچه نسخه، مناطق کاری و موارد دیگر است.
  • به شما امکان می‌دهد تا سطح دسترسی هر کاربر را کنترل کنید تا تیم‌های بازاریابی و توسعه وب بتوانند ایمن‌تر و موثرتر با یکدیگر همکاری کنند. چندین حساب مشتری و کاربر را به طور همزمان پشتیبانی می‌کند و در سطح کاربر مجوز می‌دهد.
  • گوگل تک منیجر شامل ویژگی‌های مختلفی برای کنترل زمان و نحوه راه‌اندازی برچسب‌ها برای جمع‌آوری داده‌های مورد نیاز است، مانند محرک‌های رویدادهای خودکار، کلیک‌ها، رویدادهای سفارشی، ارسال‌های فرم، بازدید از صفحه، و تغییرات سابقه.
  • دارای قالب‌های اندازه‌گیری و برچسب‌های بازاریابی داخلی، چه از طرف گوگل و چه از طرف اشخاص ثالث که انتخاب و پیاده‌سازی متداول‌ترین برچسب‌ها را آسان می‌کند.
  • برای تسهیل مدیریت کمپین‌های تبلیغاتی، با راه‌حل‌های دیگر Google، مانند Google Ads یا Campaign Manager ادغام می‌شود.
  • به شما امکان می‌دهد تگ‌ها را به روشی خودکار مدیریت کنید و راه حل‌های سفارشی را از طریق Tag Manager API ایجاد کنید.
  • می‌توانید همه رویدادها مانند بارگیری‌های PDF، ترک فرم، کلیک‌های لینک خروجی، کلیک دکمه‌ها، اسکرول‌ها را ردیابی کنید. GTM ابزاری عالی برای پیاده سازی پیچیده ردیابی محصولات تجارت الکترونیک و ارتقاء تبلیغات است.
  • گوگل تگ منیجر دارای یک رابط ساده است که راه اندازی مستقیم را تغییر می‌دهد. گنجاندن تگ‌های استفاده نشده، به‌ویژه برای تگ‌های معمولی مانند AdWords، می‌تواند چند دقیقه طول بکشد. تنها چیزی که نیاز دارد این است که داده ها، عوامل موردنیاز و صفحاتی را که برای فعال کردن برچسب نیاز دارید، شناسایی کنید.

مزایای گوگل تگ منیجر

  • استفاده ی آسان و کاهش وابستگی به تیم برنامه نویسی وتوسعه دهنده : قطعا این که بخواهیم برای تحلیل رفتار دائما کد بنویسیم کاری بس ناجوان مردانه سخت است ، حالا چراا؟ زیرا هم از لحاظ هزینه و زمان به صرفه نیست هم تمام سایت ها کوچک نیستند و برای سایت های بزرگ نیز نمیتوان برای تمام صفحات کد زد نابود کنندست دیگه و اما این گوگل تگ منیجر عزیز است که امکان را فراهم آورده است که تگ های جدید و همچنین اعمال تغییرات را بدون نیاز به تغییر کد های سایت انجام دهیم و بزرگترین مزیت همین است که دیجیتال مارکترهای عزیز نیاز به تیم توسعه دهنده ندارند و وابسته نیستند خلاص.
  • امکان ویرایش و اصلاح قبل از انتشار : اگر فکر میکنید که کد هایی که استفاده کرده اید ممکن است درست کار نکند یا میخواهید عملکرد دقیق آن را بررسی کنید پیش نمایش گوگل تگ منیجر به شما این کمک را میکند که عملکردها را مورد بررسی قرار دهید و مشکلات را اصلاح و رفع کنید دیگه چی میخوای ؟
  • ساده سازی و به روز رسانی سایت:   از دیگر ویژگی های مفید و جذاب گوگل تگ منیجر این است که از اپلیکیشن و سایت شما جداست و هرعملی که لازم باشد انجام بدهد در محیط دیگری است .
  • مدیریت کاربران و امکان تعیین سطح : برای کنترل بهتر اختیارات، کاربران را سطح بندی میکند و میگوید که چه افرادی میتوانند در سایت تغییر اعمال کنند (شایسته سالاری میکنه)
  • امکان ذخیرسازی : بعد از انتشار (GTM  ) یک نسخه از تغییرات قبلی را ذخیره میکند و میتوان با مراجعه به آرشیو تغییرات جدید را لغو و سایت را به نسخه ی قبلی بازگرداند و این ویژگی باعث میشود که هر کجا نیاز به اصلاح یا بازگشت بود خیلی سریع این کار انجام شود .
  • تگ پیش فرض : گوگل تگ منیجر تعدادی تگ پیش فرض دارد که بسته به نیاز دیجیتال مارکترهای عزیز میتوانند از آن استفاده کنند(همون هلو برو تو گلو خودمونه).
  • امنیت بالا : بر خلاف تصور تگ ها و کد هایی که در سایت قرار میگیرند هیچ گونه مشکل امنیتی ایجاد نکرده و تمام امکانات و سطح های ایمنی در اختیارات شماست.
  • رایگان بودن :  همان طور که قبل هم اشاره شده بود گوگل تگ منیجر (GTM  ) ابزار رایگان گوگل است و سبب میشود که در هزینه و زمان صرفه جویی شود.
  • رویدادها : اگر به دنبال آن هستید که در مسیر گردش مشتری، ببینید که به کدام صفحه رفته است و روی کدام لینک کیلیک کرده و با کدام محتوا تعامل بیشتری داشته است به راحتی میتوانید از ردیابی خودکار رویدادها در گوگل تگ منیجر استفاده کنید،ببین چقدر دقیق.
  • عدم محدودیت : به کمک گوگل تگ منیجر عزیز میتوان به طور نامحدود در سایت ها و اپلیکیشن های (Anroid  وios) به هر اندازه از تگ های مورد نظر استفاده کرد.

معایب گوگل تگ منیجر

در ادامه مبحث آموزش گوگل تگ منیجر بد نیست به معایب این ابزار رایگان نیز اشاره کنیم.

  • برای استفاده از این ابزار، حتی برای راه اندازی اولیه، شما باید دانش فنی و تجربه داشته باشید.
  • احتمالاً برای راه‌اندازی گوگل تگ منیجر به یک توسعه‌دهنده وب باتجربه نیاز دارید، زیرا برای قرار دادن کد به تنظیمات خارجی بیشتری نیاز دارد. در حالی که گوگل برای شروع راه اندازی جهت می‌دهد اما مشکلات زیادی وجود دارد. در برخی موارد، یک سیستم ردیابی وب پولی ممکن است مطابق با نیازهای شما باشد.
  • برای تگ‌های پیچیده، احتمالاً به یک طراح سایت باتجربه نیاز دارید که از نحوه ساخت وب‌سایت آگاه باشد. همچنین، اگر سایت شما توسط توسعه دهنده تازه‌کار ساخته شده باشد، مشکلی وجود دارد. به همین دلیل است که باید طراحان وب حرفه‌ای را استخدام کنید، در غیر این صورت پول نقد بیشتری از آنچه انتظار داشتید خرج کنید.
  • نبود تیم پشتیبانی مشخص، نمیتوان انتظار زیادی از کمک‌های گوگل داشته باشیم با اینکه فایل‌های راهنما از ابتدا تا پایان کار در اختیار است اما در صورت بروز مشکل منبع مشخصی وجود ندارد که بتوان با آن در ارتباط بود. البته گوگل تگ منیجر بسیار منعطف است و به راحتی می‌توانید سیسیتم مدیریت تگ را کنترل کنید .
  • تگ‌های Turn key محدود: تگ‌های (Turn key ) به برچسب‌هایی گفته می‌شود که به جای کپی کردن کدهای جاوا اسکریپت از طریق نرم افزار ایجاد می‌شود و متاسفانه این تگ‌ها برای GTM محدود است و تحلیل سایت در نبود گوگل آنالیتیکس بسی دشوار است.

تفاوت گوگل تگ منیجر و گوگل آنالیتیکس:

تفاوت گوگل تگ منیجر و گوگل آنالیتیکس

یک ابزار کاملا متفاوت و برای ذخیره سازی و مدیریت کدهای خارجی استفاده میشود؛ در گوگل تگ منیجر گزارشی و روشی برای آنالیز و تحلیل وجود ندارد.

Analytics :

گوگل آنالیتیکس برای تحلیل ها و گزارش های واقعی استفاده میشود وهمه ی اهداف ردیابی نرخ تبدیل مشتری یا فیلتر از طریق آنالیتیکس مدیریت میشوند؛ در گوگل آنالیتیکس گزارش هایی انجام میشود شامل گزارش نرخ تبدیل مشتری، بخش های سفارشی، فروش های فروشگاه ها، عناصر روی صفحه، نرخ خروج و...

3 بخش اصلی گوگل تگ منیجر و مراحل نصب آن:

1) تگ ها در گوگل تگ منیجر:

Tag یا برچسب های سرویس های پیش فرض در گوگل تگ منیجر یا گوگل آنالیتیکس یا هر اسکیریپت وhtml کدی که برای آن تعریف میکنیم هستند که در صفحه ها برای ما اجرا می شوند و معمولا از تگ ها برای ارسال و تبادل اطلاعات و داده ها از سمت سایت شما به سیستم آماری استفاده میشود ودرصفحات اجرا میشود وبه اطلاعات مهمی از قبیل  نرخ کلیک، نرخ پرش، چگونگی هدایت ورسیدن بازدیدکنندگان به سایت و یا حتی محصولاتی که کاربران در سبد خود انتخاب کرده وسپس حذف میکنند پی ببرند.

2) Triggers

فعال کننده ها در هر لحظه بر اساس متغیرهایی که برایشان تعریف کرده ایم یک مقدار true  یا false برمیگردانند که نشان میدهد tag ها چه زمانی باید اجرا شوند و فعال کننده ها یاTriggerها انواع زیادی دارند مانند: مشاهده ی صفحه،  کلیک، ارسال فرم و...

3) انواع متغییرها در تگ منیجر:

  • Constant: متغییرهای ثابتی که شامل یک مقدار تغییر ناپذیر هستند مانند: ID گوگل آنالیتیکس.
  •  Javascript: یک نوع متغییر به شدت جذاب است به دلیل آنکه میتوانید اسم یک متغییر جاوا اسکریپتی که در کد برنامه تعریف شده است را وارد کنید تا در هر بخشی مقدار دلخواه شما را بگیرد.
  • متغییرهای پیش فرض : GTM بیش از 30 تا متغیر دارد که در 4 دسته بندی Page forms، Errors clicks، Utilities، History قرار می گیرند

نحوه راه اندازی گوگل تگ منیجر مرحله به مرحله

یکی از جالب‌ترین ویژگی‌های Google Tag Manager این است که به شما امکان می‌دهد تگ‌ها را در یک محیط پیش تولید مدیریت کنید، بنابراین می‌توانید قبل از راه‌اندازی پیکسل‌ها یا برچسب‌ها تست کنید. بیایید در ادامه آموزش گوگل تگ منیجر نگاهی به نحوه انجام تنظیمات اولیه Google Tag Manager بیاندازیم و سپس به محیط پیش تولید خواهیم پرداخت.

پیکربندی اولیه تگ منیجر گوگل

  • به https://tagmanager.google.com بروید و حساب کاربری خود را ایجاد کنید. از آنجایی که این یک محصول Google است، باید آن را به یک حساب Google مرتبط کنید.
  • یک کانتینر برای وب سایت یا برنامه‌ای که می‌خواهید نظارت کنید ایجاد کنید. کانتینر یک قطعه کد است که شما مستقیماً در سایت خود نصب خواهید کرد. این به شما امکان می‌دهد تگ‌ها را به روشی انعطاف پذیرتر از زمانی که مجبور بودید هر یک از آنها را مستقیماً در تمام یا بخشی از سربرگ وب پیاده سازی کنید، مدیریت کنید.
  • سپس کدی به شما نمایش داده می‌شود که باید آن را کپی و در تمام صفحات سایت خود جایگذاری کنید.
  • پس از نصب کانتینر در سایت خود، به وب سایت خود بازگردید و روی دستیار تگ کروم کلیک کنید. یک نماد زرد رنگ را مشاهده خواهید کرد که نشان می‌دهد کانتینر در حال حاضر خالی است.
  • به صفحه اصلی تگ منیجر رفته و بر روی گزینه افزودن تگ جدید کلیک کنید. می‌توانید یکی از تگ‌های از پیش تنظیم شده را انتخاب کنید یا هر تگ HTML یا تصویر دیگری را اضافه نمایید. برای این مثال، فرض کنید که شما تگ Universal Analytics را اضافه می‌کنید، زیرا معمولاً یکی از اولین تگ‌هایی است که پیاده سازی می‌شود.
  • روی تنظیمات تگ کلیک کنید، Universal Analytics را انتخاب کنید و نوع ردیابی مورد نظر خود را کلیک نمایید، به عنوان مثال "نمایش صفحه" یا "رویداد".
  • یک متغیر پیکربندی Google Analytics را انتخاب کنید یا یک متغیر جدید ایجاد نمایید.
  • بر روی Activation کلیک نمایید تا عامل تگ را انتخاب کنید. می‌توانید یکی از موارد موجود را انتخاب کرده یا روی نماد + کلیک کنید تا یک نماد جدید ایجاد شود.
  • روی دکمه ارسال در گوشه سمت راست تگ منیجر کلیک نمایید، اولین نسخه کانتینر خود را بسازید و آن را منتشر کنید. انجام شده!

 کاربرد گوگل تگ منیجر 

  • قرار دادن کد ها و اسکریپت های مورد نیاز در هدر سایت
  • نصب گوگل آنالیتیکس با استفاده از گوگل تگ منیجر
  • وریفای کردن گوگل  وبمستر با استفاده از گوگل تگ منیجر
  • اضافه کردن تگ های خاص به صفحات خاص بدون نیاز به مراجعه به کدها
  • بدست آوردن داده های مربوط به رفتار کاربران روی وبسایت و انتقال آن ها به ابزارهای تجزیه و تحلیل داده های بازاریابی آنلاین مانند گوگل آنالیتیکس
  • عدم مراجعه ی مکرر به تیم برنامه نویسی جهت اعمال تغییرات روی تگ ها مربوط دیجیتال مارکتینگ
  • انتقال داده های مالی مثل تراکنش ها به ابزارهای دیجیتال آنالیتیکس مثل گوگل آنالیتیکس
  • ردیابی رویداد ها یا Event tracking تمام.

دلایل استفاده از گوگل منیجر

  • اضافه کردن تگ‌‌های مختلف
  • سرعت اجرای بالا
  • امنیت بالا
  • انعطاف پذیر
  • وجود تگ‌‌‌‌‌های پیش فرض
  • رایگان بودن
  • هماهنگی با سرویس‌های آمارگیر
  • ویرایش و کنترل کامل تگ‌‌ها
  • آزمایش تگ‌‌‌‌ها
  • افزایش کاربران
  • استفاده از Container آماده

در راستای سهولت استفاده شما عزیزان از ابزار گوگل تگ منیجر جاب تیم ویدئویی ارائه داده است که با تماشای آن می‌توانید تمامی مراحل ساخت اکانت را به خوبی یاد بگیرید. پس همراه با تماشای ویدئو تمامی مراحل را گام به گام با جاب تیم انجام دهید تا بدون محدودیت و صرف وقت اضافه وب سایت مورد نظر خود را توسعه دهید و در زمینه دیجیتال مارکتینگ کسب و کار موفق خود را داشته باشید.

ابزارهای دیگری مانند گوگل ترندز (Google Trends) نیز از خدمات گوگل هستند که به شما کمک می کنند از ترندهای روز با خبر شوید